Conform modificarilor, limita maxima de variatie a actiunilor va fi majorata in trei trepte la +/-25%, 35% si 40%. Astfel, sedinta de tranzactionare nu va fi suspendata daca indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni de la BVB, va atinge o crestere sau o scadere de 12%.

Conducerea Bursei de la Bucuresti a aprobat la inceputul lunii iulie modificarile aduse codului BVB, ce vizeaza introducerea ordinelor contingente, printre care cele "stop-loss" si "take-profit".

Ordinele de tip "take-profit" sunt folosite pentru a conserva profitul acumulat cand piata se misca in directia favorabila. Astfel, in momentul in care cotatia din piata a instrumentului tranzactionat atinge un anumit nivel-tinta, ordinul de tip "take-profit" se activeaza automat, marcand astfel profitul.

In schimb, ordinele de tip "stop-loss" se utilizeaza atunci cand exista riscul ca pretul actiunii sa evolueze in directia nefavorabila. In acest caz, daca pretul unei actiuni coboara sub un anumit nivel fixat de jucator, ordinul "stop-loss" se activeaza pentru a vinde si a limita astfel pierderea.

Modificarile aduse codului BVB avizate de catre CNVM trebuie aplicate in termen de 15 zile, pana la inceputul lunii septembrie.