WBS a pus la vanzare 20.000 de actiuni ordinare ale BVB, la 30 lei/unitate, cel mai mic pret din piata in acest moment. Casa de brokeraj a lui Cristian Sima ar putea obtine 600.000 lei, daca vor fi cumparate toate titlurile din oferta, potrivit NewsIn.

Potrivit declaratiilor facute de Sima, ultima speculatie cu actiunile BVB i-a adus un profit de 8%, in conditiile in care a vandut titluri la 27 de lei, in iunie, si le-a cumparat, in iulie, cu 25 lei, in cadrul ofertei de vanzare a Trend Bacau.

Casa de brokeraj din Bacau a vandut un pachet de 50.000 de titluri BVB, la 25 lei/unitate, cel mai mic pret de cand actiunile Bursei au inceput sa se tranzactioneze. Oferta a fost suprasubscrisa de sapte ori, iar in urma alocarii firmei WBS i-au revenit 7.271 de titluri.

World Brokerage Services Romania (WBS) a fost infiintata in 1997, la initiativa unui grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene. Societatea de brokeraj este condusa de Cristian Sima, fost membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cristian Sima este si principalul actionar al WBS, cu o detinere de 36,15% din capital, in timp ce WBS Holding Ltd are o participatie de 18,19%.

De asemenea, Lionello Codognotto si Georges Robert Madevat detin fiecare cate 14,33% din capitalul social, iar Robciuc Orest 10%. Printre actionari se numara si Gruttadauria Angelo, cu o detinere de 6% din actiuni.