Bursele europene au inchis in urcare

Actiunile europene s-au apreciat in sedinta de marti, dupa ce indicii bursieri au atins un minim al ultimelor doua saptamani in sedinta anterioara, in contextul in care scumpirea petrolului a sustinut companiile energetice.
Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a fost supus unor presiuni dupa ce datele au aratat ca numarul de case din Statele Unite pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut neasteptat, insa a revenit pe crestere si a incheiat sedinta in urcare cu 1,1%, la 931,86 puncte, relateaza Reuters, citeaza NewsIn.

Bursa de la Londra a inchis sedinta de marti in crestere, indicele Footsie-100 al principalelor titluri listate crescand cu 0,88%, la 4.685,78 puncte. Indicele Dax, al bursei de la Frankfurt, a incheiat in urcare de 0,94% sedinta de marti, la 5.201,61 puncte, in timp ce indicele CAC 40, al bursei de la Paris, a urcat cu 0,91%, la 3.450,69 puncte.

"Din moment ce sezonul rezultatelor financiare aproape s-a incheiat, piata se va concentra pe partea macro-economica", a declarat Dang Chicuong, analist in cadrul Richelieu Finance.

Departamentul Comertului a anuntat marti ca numarul de case pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut cu 1%, la un nivel ajustat sezonier de 581.000 unitati, cu mult sub estimarile pietei, de 600.000 unitati.

Actiunile din sectorul financiar au inregistrat unele dintre cele mai semnificative castiguri, titlurile Standard Chartered, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland si Swedbank avansand cu 0,9-12,6%.

Actiunile din sectorul energetic au fost ajutate de scumpirea petrolului cu 1%. Actiunile BP, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total si StatoilHydro s-au apreciat cu 0,2-2,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri