Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) atentioneaza Comisia Nationala a Vaslorilor Mobiliare ca actionarul majoritar al societatatii STX RO Offshore Braila (fost Santierul Naval – SNBB) are obligatia de a lansa oferta publica de preluare, in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a instructiunii, respective 29 august.Santierul Naval era detinut pana in 2003 de firma Scandinor. In anul 2003 Santierul Naval din Braila era controlat de compania norvegiana Aker Yards, dupa ce a preluat firma Scandinor.

“In aceste conditii solicitam CNVM sa ne comunice masurile pe care le-a luat in acest caz pentru indeplinirea obligatiilor legale de catre actionarul amintit anterior, precum si sanctiunile emise in conformitate cu prevederile legale in vigoare”, se arata in solicitarea AIPC.

Potrivit celor mai recente raportari Santierul Naval din Braila este controlat in proportie de 94,12% de firma Scandinor, parte a STX Europe.

La randul sau, STX Europe este parte a grupului sudcoreean STX Shipbuilding, care a preluat la inceputul anului trecut constructorul naval norvegian Aker Yards.

In martie, santierul naval STX Ro Offshore Braila (SNBB) si-a majorat capitalul social pana la 165,86 milioane lei (38,6 milioane euro), in urma conversiei unor creante de 84,5 milioane lei catre actionarul majoritar, Scandior AS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
AIPC dezaproba atitudinea SIF5 privind drepturile actionarilor