Indicele industrial Dow Jones a deschis sedinta in scadere cu 0,7%, la 9.153,40 puncte, in timp ce indicele Nasdaq a pierdut 0,93%, la 1.937,64 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a inregistrat o scadere de 0,78%, la 981,98 puncte, relateaza Reuters, citeaza NewsIn.

Scaderile de pe burse vin in contextul in care Asia este cu mult inaintea Statelor Unite si a Uniunii Europene in ceea ce priveste procesul de revenire economica, datorita planurilor de relansare de mai multe miliarde dolari si pe fondul cererii puternice din partea Chinei, conform analistilor citati de AFP.

Indicatorii din al doilea trimestru au aratat ca economiile din regiune care au fost afectate de recesiune, precum Singapore si Hong Kong, au recuperat deja, in ciuda unei cereri slabe in principelele piete de export, Statele Unite si Europa.

Tarile cu cei mai multi locuitori, precum China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Filipine si Vietnam, au continuat in schimb sa creasca, chiar si pe parcursul apogeului crizei economice mondiale, insa au inregistrat o incetinire a ritmului.