Santierul naval STX Ro Offshore Braila (SNBB) a inregistrat pierderi de 1,3 milioane lei in primele sase luni ale acestui an, cu mult mai mici decat cele din aceeasi perioada a anului precedent, in conditiile in care afacerile au crescut cu 53%, scrie NewsIn.

In prima jumatate a anului trecut, compania inregistra pierderi de 28,8 milioane lei.

Afacerile fostului Santier Naval Braila au crescut cu 53%, pana la 182,8 milioane lei (43,2 milioane euro), de la 118,8 milioane lei in primul semestru din 2008. Cifra de afaceri a depasit cu 72% valoarea estimata in bugetul de venituri si cheltuieli.

In luna martie, santierul naval STX Ro Offshore Braila si-a majorat capitalul social pana la 165,86 milioane lei, in urma conversiei unor creante de 84,5 milioane lei catre actionarul majoritar, Scandior AS.

Astfel, Scandior AS si-a majorat participatia pana la 94,12% in cadrul santierului naval, dupa ce anterior detinuse 88,01%. In schimb, participatia STX Norway Offshore AS a fost diluata de la 10,65% pana la 5,22%. Niciun actionar nu a subscris in cadrul majorarii, cu exceptia Scandior AS.

Sud-coreenii de la STX Shipbuilding au ajuns sa controleze aproape 99% din fostul Santier Naval Braila (SNBB), dupa ce au cumparat pe 6 februarie printr-o firma offshore peste 10% din actiunile SNBB, pentru 10,9 milioane lei.

Actiunile STX Ro Offshore Braila se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul SNBB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si