Producatorul de tehnologie aerospatiala Aeroteh Bucuresti (AER) a obtinut un profit net de 1,27 milioane lei (300.300 euro), in prima jumatate a anului, de aproape zece ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale au sporit de 2,2 ori, conform datelor furnizate de companie.
In primele sase luni ale anului precedent, Aeroteh afisase un profit net de numai 128.300 lei. Afacerile companiei au avansat la 11,1 milioane lei (2,6 milioane euro), in prima jumatate a acestui an, depasind de 2,2 ori nivelul inregistrat in intervalul echivalent al anului trecut, de 5 milioane lei.

Producatorul de tehnologie aerospatiala are un capital social de 10,56 milioane lei, divizat in 4,22 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Dumitru Banut, presedintele si directorul general al Aeroteh este totodata si actionarul majoritar, cu o participatie de 58,75%.

Titlurile Aeroteh se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria nelistate, sub simbolul AER. Ultimul pret al actiunilor a fost de 2,52 lei, stabilit in sedinta din 20 august, ceea ce confera companiei o capitalizare de 10,64 milioane lei (2,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aeroteh castiga 9% pe bursa dupa aprobarea dividendelor
Setari Cookie-uri