In perioada 24 iunie - 21 iulie, Ursus Breweries a derulat o oferta publica de preluare, prin care intentiona sa obtina pachetul de 29,4% din capitalul Bere Azuga, pe care nu il detinea, insa in urma acesteia a reusit sa cumpere 24,29% de la minoritari, sporindu-si astfel participatia pana la 94,85%.

Oferta a fost lansata de Ursus Breweries dupa ce la inceputul anului a cumparat de pe piata Rasdaq 70,56% din companie, pentru 7,15 milioane euro, scrie NewsIn.

Ursus Breweries, subsidiara SABMiller in Romania, anunta in luna mai, ca va relansa in acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odata cu firma.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd's, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.