Presedintele si directorul general al producatorului de echipamente pentru industria gazelor Armax Gaz (ARAX), Mircea Vescan, va primi 2,47% din actiunile companiei pe care o conduce, adica 78% din totalul titlurilor alocate angajatilor cu functie de conducere in cadrul unui program de fidelizare.
Armax Gaz a anuntat recent ca incepe un program de fidelizare a angajatilor cu functii de conducere, prin alocarea de actiuni gratuite, reprezentand 3,17% din capitalul companiei.

In urma criteriilor de alocare, Mircea Vescan va primi circa 14,97 milioane de titluri, care valoreaza la pretul din piata 1,14 milioane lei, anunta NewsIn.

Pe langa Vescan, alti opt directori vor primi in total 3,35 milioane de actiuni gratuite, iar noua sefi de serviciu vor incasa 825.000 de titluri.

Actionarii companiei aprobasera in cadrul unei adunari generale din martie achizitia de actiuni proprii de pe piata de capital, in vederea alocarii catre membrii din conducere si salariati. Astfel, Armax va distribui 19,14 milioane de titluri cu scopul de a fideliza angajatii care au lucrat pe tot parcursul anului 2007 si 2008.

Producatorul de echipamente pentru industria gazelor Armax Gaz (ARAX) a obtinut un profit net de 2,03 milioane lei in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 32% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerile Armax Gaz au sporit cu 7%, in primele sase luni ale acestui an, la 23,43 milioane lei, fata de acelasi interval al anului trecut, cand se cifrau la 21,89 milioane lei.

Compania are un capital social de 60,44 milioane lei, divizat in 604,36 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul principal al companiei este presedintele si directorul general Mircea Vescan, care detine, potrivit ultimei raportari, 39,42% din actiuni, dar in urma programului de alocare de titluri gratuite va ajunge sa controleze 41,89% din capital.

Actiunile Armax Gaz au incheiat sedinta bursiera din 21 august la cotatia de 0,0764 lei/titlu, nivel la care capitalizarea companiei este de 46,17 milioane lei (10,94 milioane euro). Titlurile Armax Gaz se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARAX.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Dividendele, colacul de salvare al bursei pe timpul pandemiei
Setari Cookie-uri