Producatorul de utilaj energetic si petrolier Vulcan Bucuresti (VULC), controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender (foto),, a inregistrat pierderi de 2,51 milioane lei(0,6 milioane euro) in primul semestru al acestui an, fata de profitul de 850.650 lei obtinut in aceeasi perioada din 2008, pe fondul scaderii afacerilor cu 10%, a anuntat compania.
In prima jumatate a acestui an, Vulcan Bucuresti a inregistrat afaceri de 42,3 milioane lei (10 milioane euro), in scadere cu aproape 10% fata de intervalul ianuarie-iunie 2008, cand acestea s-au cifrat la 47 milioane lei, informeaza NewsIn.

Reprezentantii companiei spuneau in luna martie ca se astepta ca efectele crizei financiare sa se reflecte asupra profitului in cel de-al doilea trimestru.

Pentru intregul an 2009, compania se asteapta la o cifra de afaceri de 120 milioane lei, in crestere cu o treime fata de nivelul din 2008, de 91,35 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Compania vrea sa investeasca 25,2 milioane lei in acest an si 41,4 milioane lei in 2010, cea mai mare parte a investitiilor urmand sa fie directionata catre echipamente.

Vulcan Bucuresti are un capital social de 70 milioane lei, impartit in 28 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Compania este controlata in proportie de 73,24% de Grupul Energetic Tender.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul VULC.

Valoarea de piata a companei este de 42,8 milioane lei (10,1 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,53 lei, inregistrata in sedinta bursiera de luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri