Pretul-tinta vazut de catre casa de brokeraj este mai mare cu 13,4% fata de ultima cotatie a companiei, de 0,253 lei/actiune.

“Consideram drept favorabile rezultatele Petrom la 6 luni, mai ales in contextul contractiei economice severe. Societatea s-a adaptat la climatul macroeconomic, adoptand masuri de reducere a costurilor si recurgand la operatiuni de acoperire a riscului de evolutie a cotatiei la titei”, se arata in raportul Target Capital.

Scaderea pretului la titei si a vanzarilor de produse petroliere au erodat puternic profitul semestrial al Petrom, pana la nivelul de 923 milioane lei (218,7 milioane euro), in scadere cu 45% fata de cel din perioada similara a anului trecut, dar rezultatele din trimestrul al doilea sunt mult mai bune decat asteptarile.

Andrei Radulescu afirma ca a revizuit in crestere previziunile cu privire la evolutia rezultatelor companiei pe parcursul perioadei 2009-2011 si a redus costul capitalului de-a lungul perioadei previzionate.

“Am diminuat costul capitalului pe parcursul perioadei analizate pana la 13,2% in 2014, pe fondul perspectivelor de convergenta a ratelor de dobanda si a primei de risc catre nivelele din zona euro”, afirma Radulescu, mentionand ca in evaluare a fost inclus si suma ce urmeaza a fi incasata de companie din vanzarea operatiunilor petrochimice de la Arpechim catre Oltchim (OLT).