Darie Moldovan, brokerul care a ocupat functia de director general adjunct interimar la Broker Cluj, este singurul candidat la conducerea departamentului de tranzactionare, decizia de numire urmand sa fie luata in urmatorul consiliu, a spus Anton Ionescu, presedintele Broker.

Darie Moldovan a asigurat interimatul ca director general adjunct al Broker Cluj incepand cu aprilie, cand l-a inlocuit pe Ciprian Zah, pentru grabirea procesului de autorizare a noii structuri executive la CNVM.

Ulterior, conducerea casei de brokeraj, in frunte cu noul presedinte, Anton Ionescu, a organizat un concurs pentru functia de director general, castigatorul fiind Grigore Chis, un fost director de tranzactionare in cadrul Broker si administrator de portofoliu la BT Asset Management.

De asemenea, consiliul de administratie al Broker a numit-o in iunie pe Florica Venter ca director general adjunct, in timp ce Grigore Chis a primit de abia saptamana trecuta avizul CNVM in functia executiva.

"Grigore Chis a avut un atu important in aceasta alegere, experienta in administrarea portofoliilor, deoarece elementul esential la Broker este portofoliul propriu si daca acest portofoliul este bine administrat putem acorda beneficii importante actionarilor", motiva Anton Ionescu, alegerea facuta.

Restructurarea Broker a inceput dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis in aprilie sefilor Broker Cluj, Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, iar casa de brokeraj a fost sanctionata cu o amenda de 724.000 lei, in urma unor nereguli descoperite la mai multe sucursale ale casei de brokeraj.

In acelasi timp, arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Nicolae Ghergus este noul presedinte al BRK Financial