Bursa de Valori Bucuresti a anuntat ca din sedinta de tranzactionare din 7 septembrie limita de variatie de 40% se vor aplica actiunilor bancii Erste Bank (EBS) si cele din componenta indicilor BET si BET-FI, potrivit hotararilor luate de Consiliul Bursei.
Astfel, pe langa Erste Bank, titlurile Azomures (AZO), Biofarm (BIO), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Broker Cluj (BRK), Impact Developer&Contractor (IMP), Rompetrol Rafinare (RRC), Petrom (SNP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Banca Transilvania (TLV), SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF5) vor putea creste sau scadea cu maxim 40%.

“BVB a monitorizat volatilitatea preturilor emitentilor in ultimele 3 luni si a rezultat ca, in aceasta perioada, aplicarea limitelor extinse ar fi intrat in vigoare pentru un singur emitent, o singura data, in sens crescator”, se arata in comunicatul institutiei.

De asemenea, Consiliul Bursei a mai aprobat admiterea pe piata obligatiunilor a instrumentelor emise de Municipiul Focsani, orasul Predeal, Consiliul Local al orasului Orastie, Consiliul Local al orasului Baile Herculane si ale orasului Navodari.

OTP Bank si Piraeus Bank Romania le-a fost aprobata acordarea calitatii de Participant si accesul la sistemul de tranzactionare a Bursei de Valori.

Depozitarul Central a decis, spre finalul lunii august, admiterea OTP Bank ca participant compensator la sistemul RoClear.

La finalul lunii, subsidiara locala a grupului grecesc Piraeus Bank a primit atestarea din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de a tranzactiona direct pe piata de capital romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CFA critică intenția statului de a bloca listările pe bursă timp de doi ani
Setari Cookie-uri