Analistul Andrei Radulescu vede un pret-tinta pentru Erste Bank de 117,9 lei pentru urmatoarele 12 luni, in usoara scadere fata de ultima cotatia din piata, de 118,6 lei/actiune.

Erste Group a inregistrat in al doilea trimestru al acestui an un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 260 milioane euro, in scadere cu 19% fata de acelasi interval din 2008, dar peste estimarile analistilor.

“La nivelul Europei Centrale si de Est, una dintre cele mai afectate regiuni de pe glob de criza economico-financiara, am asistat la semnale de stabilizare macroeconomica, dupa declinul sever inregistrat pe parcursul ultimelor trimestre”, se arata in raportul Target Capital.

Acordurile incheiate cu institutiile financiare internationale, coroborate cu masurile adoptate de autoritatile monetare si bugetare din regiune si cu semnalele de iesire din recesiune a Zonei Euro (principalul partener comercial) au contribuit la stabilizarea perceptiei cu privire la riscurile macroeconomice din Europa Centrala si de Est.

Mai mult, procesul de convergenta nominala si reala a tarilor din regiune catre Zona Euro (intrerupt de declansarea crizei mondiale) ar putea fi reluat treptat incepand cu ultimele luni ale acestui an.

“In acest context, revizuim in sus pretul-tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru titlurile EBS la 117,9 RON. Am redus costul capitalului pe perioada de previziune, pana la un nivel de 14% in 2013 (pe fondul perspectivelor de convergenta a tarilor din Europa Centrala si de Est catre Zona Euro)”, mai afirma Andrei Radulescu.