Sibex mareste marjele pana la 20% de maine

Casa Romana de Compensatie (CRC) a aprobat modificarea marjelor pentru contractele derivate pe actiunile pentru care se aplica limita de variatie de +/-40% de pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, in urma unei decizii a Consiliului de Administratie a Bursei Sibex, potrivit unui comunicat de presa.
Astfel, de astazi marja aplicabila pentru derivatele si CFD-urile pe actiunile BRD, Broker Cluj, SIF Banat-Crisana, SIF Muntenia, Petrom, Bancii Transilvania si a titlurilor Erste Bank va fi de 20%, cu o limita de variatie de 15%.

De asemenea, incepand de joi, marja aplicabila necesara pentru deschiderea de pozitii va fi de 15% pentru contractele cu activ suport actiunile SIF Moldova (DESIF5), SIF Oltenia (DESFI5), variatia zilnica a acestor instrumente urmand a fi de 12%.

Masurile luate de Bursa din Sibiu vin in contextul in care Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a aplicat noi limite de variatie pe piata la vedere (spot), care vor urca pana la +/- 40%, ceea ce are un impact direct asupra pietei derivatelor de la Sibex.

In urma cu doua zile, Bursa de Valori Bucuresti a anuntat ca va extinde limita maxima de variatie pentru actiunile din componenta indicelui BET, al celor mai lichide 10 titluri, precum si pentru cele cinci actiuni SIF si titlurile Erste Bank.

Cititi si “Razboi” si controverse la Bursa: Sustinatorii limitelor vs cei ai pietelor libere


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri