Pietele de capital din tarile emergente, urmarite de indicele MSCI Emerging Markets, au ajuns la nivelul de dinaintea inceperii crizei, moment reprezentat de colapsul bancii de investitii Lehman Brothers, informeaza EconomyWatch.com

Indicele pietelor emergente a inchis la 36,40 puncte, in crestere cu 1,93% fata de sedinta anterioara, ajungand la cel mai ridicat nivel din 9 septembrie 2008, cu cateva zile inainte de falimentul anuntat de Lehman Brothers.

In 9 septembrie a anului trecut, MSCI Emerging Markets a incheiat sedinta la 35,32 puncte.

Sensex de pe bursa indiana a fost generator cresterilor din cadrul indicelui, care a inregistrat in sedinta de ieri maximul ultimilor 15 luni. De asemenea, indicele chinez Shanghai Composite se apreciaza de cinci sedinte consecutive, urcand cu 8% in aceasta perioada. Totodata, si pietele din Brazilia si Rusia inregistreaza cresteri.

Indicele pietelor emergente a contribuit si la urcarea indicelui MSCI World Stock, care cuprinde toate actiunile listate pe bursele lumii. MSCI World Stock a crescut cu 1,41% pana la 38,92 puncte, aproape de maximul atins in 25 august, de 39,31 puncte.

Bursele lumii au crescut cu 62% din minimele atins in luna martie a anului, iar pietele emergente s-au apreciat cu 85% fata de aceeasi perioada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
De ce le-a spus "NU" Warren Buffett gigantilor Lehman si AIG in 2008