Pietele de capital din tarile emergente, urmarite de indicele MSCI Emerging Markets, au ajuns la nivelul de dinaintea inceperii crizei, moment reprezentat de colapsul bancii de investitii Lehman Brothers, informeaza EconomyWatch.com
Indicele pietelor emergente a inchis la 36,40 puncte, in crestere cu 1,93% fata de sedinta anterioara, ajungand la cel mai ridicat nivel din 9 septembrie 2008, cu cateva zile inainte de falimentul anuntat de Lehman Brothers.

In 9 septembrie a anului trecut, MSCI Emerging Markets a incheiat sedinta la 35,32 puncte.

Sensex de pe bursa indiana a fost generator cresterilor din cadrul indicelui, care a inregistrat in sedinta de ieri maximul ultimilor 15 luni. De asemenea, indicele chinez Shanghai Composite se apreciaza de cinci sedinte consecutive, urcand cu 8% in aceasta perioada. Totodata, si pietele din Brazilia si Rusia inregistreaza cresteri.

Indicele pietelor emergente a contribuit si la urcarea indicelui MSCI World Stock, care cuprinde toate actiunile listate pe bursele lumii. MSCI World Stock a crescut cu 1,41% pana la 38,92 puncte, aproape de maximul atins in 25 august, de 39,31 puncte.

Bursele lumii au crescut cu 62% din minimele atins in luna martie a anului, iar pietele emergente s-au apreciat cu 85% fata de aceeasi perioada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri