Plafonul de imprumut a administratiilor publice pentru acest an, in valoare de 3.500 miliarde lei, a fost deja depasit, a declarat Daniel Marinescu, director al Directiei Politici Fiscale, Bugetare si Investitii Locale din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor.
Marinescu recomanda brokerilor si investitorilor sa-si indrepte atentia catre obligatiunile municipale care au la baza fonduri structurale.

“De asemenea, alternativa atragerii de lichiditati de la populatie sau de la diferiti investitori ce vor sa-si protejeze capitalul devine din ce in ce mai atractiva pentru administratiile locale”, a mai afirmat oficialul.

Municipiile se pot imprumuta maximum 30% din veniturile proprii din impozite si taxe locale si cote defalcate din sistemul de echilibrare a bugetului statului.

Obligatiunile emise de autoritatile administratiilor publice locale sunt cele mai sigure plasamente dupa titlurile de stat, deoarece sunt garantate cu venituri proprii si riscul de a intra in incetare de plata este redus.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri