Templeton a deschis birouri in Vietnam si Dubai in ultimii ani pentru ca a identificat oportunitati de investitii in Asia de Sud-Est si in asa-zisele piete de frontiera din Orientul Mijlociu, mai mentioneaza Mobius, considerat un guru al pietelor emergente.

"Slovenia, Romania, Croatia, Kazahstan si Ucraina incep de asemenea sa fie promitatoare", a adaugat el.

"Aceste piete in tranzitie arata interesant si ar putea deveni pietele emergente de maine", a mai scris Mobius, intr-un raport publicat de Templeton.

Atat indicele BET, al bursei de la Bucuresti, cat si indicele KASE, al pietei kazahe, au ajuns la niveluri maxime ale ultimului an, potrivit NewsIn.

Pietele emergente au devenit alternative din ce in ce mai importante pentru marii investitori mondiali, deaoarece "pot oferi profituri mari", spune Mobius, care administreaza circa 25 miliarde dolari.

Intrarile de capital pe pietele emergente depasesc 123 miliarde dolari din 1995 pana in prezent, desi anul trecut au iesit fonduri de 49 miliarde dolari, din cauza crizei, mai subliniaza Mobius. Dintre acestea, peste 44 miliarde dolari au revenit pe aceste piete in primele sapte luni ale lui 2009, a afirmat el.

Mobius considera ca investitorii ar trebui sa aiba "o perspectiva pozitiva pe termen lung" in privinta acestor active, datorita ratelor de crestere din aceste state in dezvoltare, capacitatii de crestere a consumului si acumularii de rezerve valutare internationale.

In Romania, Franklin Templeton a castigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea, deschizand si o sucursala locala.