Deprecierile determinate de evolutia pietelor de capital internationale au imprimat o atitudine de prudenta investitorilor de la Bursa din Sibiu, iar volumul de transfer a suferit un recul.
In sedinta de tranzactionare de ieri s-au incheiat 6.110 de contracte in 1.329 tranzactii care au atras o lichiditate de 8,05 milioane lei (1,89 milioane euro), se arata intr-un comunicat al Sibex.

Una din caracteristicile de baza ale sesiunii a fost marcarea de profituri de catre investitorii cu pozitii pe cumparare care, odata cu aparitia scaderilor, nu au dorit sa se mai expuna unor riscuri suplimentare pana la scadenta de vineri.

Astfel, au fost marcate castigurile corespunzatoare cresterilor consistente din cadrul saptamanii anterioara, investitorii aratandu-se insa dispusi sa reinvesteasca pe scadenta urmatoare care a inceput sa genereze cea mai mare parte a lichiditatii. Prin urmare, numarul pozitiilor s-a mentinut la un nivel constant, inchiderile de pe termenul septembrie fiind compensate de deschiderile pe decembrie.

Contractele pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5) au atras 5.800 de contracte ce au prezentat peste 95% din volumul pietei, echivalentul unui rulaj de 5,8 milioane de actiuni SIF5.

Pentru scadenta septembrie, DESIF5 a deschis la 1,2103 lei si a variat intre acest nivel maxim si minimul de 1,18 lei, pentru ca tranzactiile de la inchidere sa stabileasca o cotatie de 1,1917 lei, in scadere cu 2,84 bani.

Pentru ultima scadenta din acest an, DESIF5 a deschis la 1,2501 lei, de asemenea, nivel maxim si au coborat la un minim de 1,2001 lei/titlu. La inchidere, DESIF5 decembrie a fost cotata la 1,2448 lei, mai putin cu 2,07 bani.

Raportat la primele doua scadente trimestriale din 2010 - martie si iunie - s-au inregistrat scaderi de 3,25 bani si 0,65 bani, conform cotatiilor de 1,28 lei si 1,3075 lei/actiune.

Pe contractele cu activ suport actiunile Petrom (DESNP) s-au incheiat 45 de contracte, pentru septembrie cotatia pierzand 0,65 bani, pana la pretul de 0,254 lei/actiune.

In aria derivatelor valutare, dupa recordul de lichiditate de vineri s-a resimtit efectul temperarii volatilitatii de pe piata cash, dar perechea EURO/RON a atras 222 contracte, scadenta septembrie fiind principala tinta pentru 127 dintre acestea.

Pentru finalul saptamanii, euro a fost cotat la 4,2758 lei, in scadere cu 0,44 bani, in timp ce pentru finalul anului, cotatia a ajuns la 4,37 lei, in scadere cu 1,2 bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri