Constructorul de camioane Roman Brasov (ROVA) a obtinut un profit net de 442.600 lei (104.700 euro), in prima jumatate a acestui an, de aproape doua ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au redus de cinci ori.
In primele sase luni ale anului trecut, Roman Brasov afisase un profit net de 861.750 lei. Afacerile companiei s-au comprimat de cinci ori in primul semestru din 2009, la 18,1 milioane lei (4,28 milioane euro), dupa ce in intervalul echivalent al anului precedent se cifrau la 93,5 milioane lei.

Saptamamana trecuta, conducerea Roman Brasov a anuntat ca vrea sa majoreze capitalul social cu 6,24 milioane lei, prin aport in numerar, in urma programului de restructurare incheiat intre actionarul majoritar si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Capitalul social al companiei ar putea ajunge in urma acestei operatiuni la 301,4 milioane lei.

Roman Brasov are in prezent un capital social de 295,16 milioane lei, divizat in 118 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al societatii este Pro Roman Brasov SA, care detine 91,49% din capitalul companiei.

Valoarea de piata a societatii este de 92,09 milioane lei (21,64 milioane euro), conform cotatiei de 0,78 lei, inregistrata in sedinta de vineri a Bursei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiune XMBS, sub simbolul ROVA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri