Cele 2.300 de titluri de stat au fost vandute la un pret egal cu 103,6838% din valoarea principalului, in scadere cu 0,01% fata de ultimul pret la care au fost tranzactionate anterior.

Emisiunea de tip benchmark, in valoare de 152,19 milioane lei, din care fac parte titlurile tranzactionate ieri, a fost plasata de Ministerul Finantelor Publice la inceputul lunii ianuarie, in aceeasi luna fiind si listata la Bursa.

Emisiunea cu seria B1403A are un numar de 15.219 titluri de stat, cu o valoare nominala de 10.000 lei, si genereaza un randament mediu anual de aproape 13%.

Titlurile de stat au fost aduse la cota Bursei de catre fostul minister al Economiei si Finantelor, la inceputul lunii august a anului trecut. Au fost listate titluri din 26 de emisiuni cu cupon fix, care nu si-au atins maturitatea, in valoare de 8 miliarde lei.

Emisiunile au maturitati cuprinse intre 3 si 10 ani, iar cuponul variaza de la 6% la 8,25%.

Tranzactionarea titlurilor de stat este similara cu cea a obligatiunilor. Astfel, pretul la care se tranzactioneaza aceste instrumente cu venit fix cuprinde dobanda aferenta perioadei de detinere.