Casa de brokeraj Target Capital vede un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO) de 0,182 lei/actiune si recomanda vanzarea actiunilor datorita evolutiilor recente de pe Bursa de Valori Bucuresti, se arata intr-un raport de analiza.

Pretul-tinta oferit de Andrei Radulescu, analist la Target Capital, este cu 18,3% mai mic decat ultima cotatie din piata de 0,2230 lei/actiune.

In cel de-al doilea trimestru al anului, cifra de afaceri a producatorului de medicamente a urcat cu 7% la 15,5 milioane lei, la un ritm de evolutie superior celui inregistrat de piata farmaceutica interna, de 4,7%.

In perioada ianuarie-iunie vanzarile companiei au obtinut o performanta inferioara raportat la evolutia pietei farmaceutice interne – avans de doar 9% comparativ cu crestere de 13% a pietei.

“Cu toate acestea, consideram favorabila evolutia rezultatelor companiei la sase luni, iar in acest context revizuim pretul-tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru BIO la 0,182 lei”, afirma Andrei Radulescu.

In analiza previzunii fluxurilor de numerar pe urmatorii ani, analistul a incorporat rezultatele financiare la 6 luni si a revizuit in sus previziunea de evolutie a marjei EBIT la 30% in 2009 si a redus costul capitalului la 14,9% pe termen lung, de 17,4%, in contextul perspectivelor de convergenta a ratelor de dobanda si a primelor de risc spre nivelele inregistrate in zona Euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Motivul pentru care un investitor major NU a ales Romania, ci Ungaria