Pretul-tinta oferit de Andrei Radulescu, analist la Target Capital, este cu 18,3% mai mic decat ultima cotatie din piata de 0,2230 lei/actiune.

In cel de-al doilea trimestru al anului, cifra de afaceri a producatorului de medicamente a urcat cu 7% la 15,5 milioane lei, la un ritm de evolutie superior celui inregistrat de piata farmaceutica interna, de 4,7%.

In perioada ianuarie-iunie vanzarile companiei au obtinut o performanta inferioara raportat la evolutia pietei farmaceutice interne – avans de doar 9% comparativ cu crestere de 13% a pietei.

“Cu toate acestea, consideram favorabila evolutia rezultatelor companiei la sase luni, iar in acest context revizuim pretul-tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru BIO la 0,182 lei”, afirma Andrei Radulescu.

In analiza previzunii fluxurilor de numerar pe urmatorii ani, analistul a incorporat rezultatele financiare la 6 luni si a revizuit in sus previziunea de evolutie a marjei EBIT la 30% in 2009 si a redus costul capitalului la 14,9% pe termen lung, de 17,4%, in contextul perspectivelor de convergenta a ratelor de dobanda si a primelor de risc spre nivelele inregistrate in zona Euro.