Bursa de Valori din Varsovia si BondSpot, piata electronica interbancara de obligatiuni din Polonia, si-au combinat sistemele reglementate si alternative de tranzactionare pentru a oferi investitorilor institutionali si de retail posibilitatea de a achizitiona si vinde astfel instrumente financiare pe piata de capital, potrivit unui comunicat al institutiei.

Sistemul denumit Catalyst va facilita si va optimiza emisiunile de obligatiuni corporative si municipale si le va face accesibile prin piata de capital locala.

“Lansarea din 6 octombrie a sistemul Catalyst reprezinta un pas foarte important in dezvoltarea pietei poloneze de obligatiuni. Aceasta miscare va oferi posibilitatea companiilor si municipalitatilor sa atraga capital pentru dezvoltare si sa-si execute planurile de investitii intr-o maniera sigura si moderna”, se arata in comunicatul Bursei.

Bursa de Valori din Varsovia administreaza doua segmente: piata principala WSE si piata alternativa NewConnect.

Pe piata alternativa NewConnect a avut loc in data de 16 septembrie listarea cu numarul 100 pe acest segment, cea a Microtech International. Listarea companiei din domeniul IT reprezinta cea de-a cincisprezecea listare de la inceputul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Scor final in meciul verii dintre bursa si banci: 8-2