Bursa de Valori din Varsovia si BondSpot, piata electronica interbancara de obligatiuni din Polonia, si-au combinat sistemele reglementate si alternative de tranzactionare pentru a oferi investitorilor institutionali si de retail posibilitatea de a achizitiona si vinde astfel instrumente financiare pe piata de capital, potrivit unui comunicat al institutiei.
Sistemul denumit Catalyst va facilita si va optimiza emisiunile de obligatiuni corporative si municipale si le va face accesibile prin piata de capital locala.

“Lansarea din 6 octombrie a sistemul Catalyst reprezinta un pas foarte important in dezvoltarea pietei poloneze de obligatiuni. Aceasta miscare va oferi posibilitatea companiilor si municipalitatilor sa atraga capital pentru dezvoltare si sa-si execute planurile de investitii intr-o maniera sigura si moderna”, se arata in comunicatul Bursei.

Bursa de Valori din Varsovia administreaza doua segmente: piata principala WSE si piata alternativa NewConnect.

Pe piata alternativa NewConnect a avut loc in data de 16 septembrie listarea cu numarul 100 pe acest segment, cea a Microtech International. Listarea companiei din domeniul IT reprezinta cea de-a cincisprezecea listare de la inceputul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri