Grupul german de asigurari Allianz a anuntat a vrea sa se delisteze de la Bursa de la New York, urmand exemplul altor mari companii germani, pentru a-si simplifica strategia bursiera si pentru a face economii, relateaza AFP.

Allianz mai vrea sa se delisteze de la bursele din Londra, Paris si Milano, precum si de pe piata elvetiana, a precizat compania, intr-un comunicat, potrivit NewsIn.

Asiguratorul a informat New York Stock Exchange, operatorul Bursei de la New York, de intentia de a incheia voluntar tranzactionarea titlurilor de tip American Depositary Shares (ADS) si a obligatiunilor, potrivit comunicatului. ADS sunt titluri atribuite companiilor internationale ce vor sa fie cotate pe Wall Street.

Allianz a anuntat ca vrea sa se concentreze "pe platforma din Frankfurt, care are cel mai mare nivel de lichiditate", precizand ca in ultimii ani, "mai putin de 5% din tranzactiile cu actiuni Allianz au fost efectuate pe platforme internationale, in timp ce aproximativ 70% din actiuni sunt detinute de investitori straini".

Cotarea pe Wall Street este scumpa si exigenta, pentru ca firmele trebuie sa se adapteze la regulile stricte impuse de autoritatea americana de reglementare a pietei bursiere, Securities and Exchange Commission (SEC).

Grupul german Siemens a platit recent pretul prezentei pe Wall Street: cotat la Bursa din New York, grupul a fost amendat cu 620 milioane euro de catre autoritatile americane, in urma unui scandal de coruptie.

Inainte de Allianz, si alti piloni ai economiei germane au decis in ultimii ani si in ultimele luni sa se delisteze de pe Wall Street, in special BASF (chimie), E.ON (energie), Bayer (farmacie) si Infineon (semiconductori).

Companiile germane au inceput sa fie foarte atrase de piata americana la sfarsitul anilor '90.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bursa din Londra respinge oferta de preluare a pietei din Hong Kong