Pentru majorarea capitalului, Ardaf a emis 2 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, conform NewsIn.

In prima etapa a operatiunii, actionarii asiguratorului Ardaf au subscris 1,93 miliarde actiuni, reprezentand 96,5% din titlurile emise pentru majorarea capitalului cu 200 milioane lei. In a doua etapa au fost subscrise 47,543 milioane actiuni.

In urma celor doua etape ale majorarii, capitalul social subscris si varsat este de 306,76 milioane lei, divizat in 3,067 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei fiecare, potrivit companiei.

Majorarea capitalului social a fost realizata, in prima faza, prin compensarea unei creante de 37 milioane euro, la care se adauga si dobanda aferenta, pe care o detine actionarul majoritar Iberian Structured Investments, controlat de grupul Generali.

Majorarea capitalului Ardaf a fost aprobata in AGA la jumatatea lunii iulie.
Iberian Structured Investments, actionarul majoritar al Ardaf, a achizitionat recent 16,87% din capitalul companiei de la micii actionari, carora le-a oferit 20,23 milioane lei pentru actiuni in cadrul ofertei publice de preluare incheiate pe 3 iulie. In urma ofertei, Generali PPF a ajuns sa detina in mod indirect 98,87% din Ardaf.

Ardaf a inregistrat pierderi de 48,6 milioane lei in primul semestru al acestui an, de aproape patru ori mai mari decat in acelasi interval al anului trecut.