"Pretul de vanzare obtinut este mai mare cu circa 55% decat valoarea de piata evaluata de un evaluator independent, la data de 31 decembrie 2008. Pretul este situat peste nivelul Quartilei 3 a intervalului de valori estimate pentru pretul optiunii de catre evaluator", se arata in comunicat.

"Aceasta este prima tranzactie de anvergura din portofoliul Fondului Proprietatea. Consideram ca pretul obtinut este foarte bun, tinand cont atat de valoarea de piata data de un evaluator independent, cat si de conditiile actuale de pe piata de capital", sustine Daniela Lulache, directorul general al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea a inregistrat un castig de circa 128,8 milioane euro, avand in vedere ca participatiile la CEZ Vanzare si CEZ Distributie fusesera inregistrate, in situatiile financiare, la un cost istoric de circa 100,8 milioane euro. Lichiditatile detinute de Fondul Proprietatea, sub forma de depozite bancare si titluri de stat, au urcat astfel la circa 500 milioane euro.

Fondul Proprietatea detinea 30% din actiunile CEZ Distributie SA, 30% din CEZ Vanzare SA si 12% din CEZ Servicii SA, pentru care CEZ a exercitat optiunea de cumparare.