De asemenea, si fostul administrator Waldermar Preussner si Wojciech Zaremba vor fi trasi la raspundere pentru actiuni si activitatile realizate impotriva intereselor combinatului, ca reprezentati ai actionarului minoritar PCC SE.

Actionarii vor putea propune un nou administrator in locul lui Wojciech Zaremba pana in 2 octombrie.

La mijlocul lunii, Comisia Europeana a anuntat initierea procedurii de investigatie aprofundata pentru o conversie in actiuni a unei creante in valoare de 135 de milioane euro si pentru o garantie de stat de 339,2 milioane euro in cazul Oltchim.

Oltchim a inregistrat pierderi de 116 milioane lei (27,43 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, de trei ori mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au injumatatit.

Societatea are un capital social de 34,3 milioane lei, impartit in 343,02 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Ministerul Economiei este cel mai mare actionar al Oltchim si detine 54,79% din capital, iar grupul german PCC SE controleaza peste 12,15%.

Oltchim are o valoare de piata de 96,04 milioane lei (22,37 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 0,28 lei/actiune.