Zilele trecute, Salink Limited, actionar important la Amonil Slobozia, a convocat o AGA pentru majorarea capitalului cu suma necesara platii datoriilor catre Chemgaz si pentru alegerea de noi administratori prin metoda votului cumulativ.

Salink incearca sa evite astfel pericolul lichidarii ca urmare a vanzarii la licitatie publica a unor bunuri necesare pentru realizarea obiectului de activitate.

La licitatie vor fi scoase la vanzare platforma de productie a ingrasamintelor, doua spatii comerciale, un camin de nefamilisti, apartamente de serviciu, o baza sportiva si o alta platforma dezafectata, care producea Furfurol. Pretul de pornire al licitatiei, pentru bunurile scoase la vanzare, a fost fixat la 57,13 milioane lei.

La jumatatea lunii iulie, Amonil Slobozia fusese somat pentru a doua oara de catre creditori sa plateasca datorii de 58,73 milioane lei, in cazul neplatii urmand sa inceapa procedura de executare silita.

Combinatul de ingrasaminte Amonil Slobozia a obtinut un profit net de 8,6 milioane lei (2 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, de 2,4 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2008, de 21,3 milioane lei.

Afacerile companiei au scazut cu 16% in primul semestru din 2009, la 123,8 milioane lei (29,3 milioane euro), dupa ce in intervalul echivalent al anului trecut acestea fusesera de 147,46 milioane lei.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.