Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat pentru maxim trei luni activitatea casei de brokeraj BCR Securities, dupa ce fondurile proprii au scazut sub nivelul minim necesar derularii activitatilor, de 125.000 euro, se arata in buletinul CNVM.
Update: BCR preia operatiunile diviziei de brokeraj

Actionarii BCR Securities au aprobat astazi dizolvarea si lichidarea societatii, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), informeaza institutia.

BCR a fost admisa ca participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in februarie 2008.

Astfel, operatiunile care pana atunci se desfasurau prin intermediul BCR Securities acum se realizeaza prin BCR - Directia piete financiare – departamentul tranzactii si vanzari instrumente financiare, a declarat Valerian Ionescu, seful acestui departament.

Conducerea executiva a BCR Securities a fost mandatata sa semneze contractul cu lichidatorul care va fi ales.

„Clientii nostri sunt protejati. Ei pot fi preluati de catre serviciul specializat creat in cadrul bancii. De asemenea, acestia vor beneficia de o oferta de produse si servicii complexa”, a adaugat Valerian Ionescu.

El a mai spus ca, participand direct la sistemul de tranzactionare, banca poate actiona ca market maker, poate satisface nevoile financiare complexe ale foarte multor clienti si totodata isi sporeste eficienta participarii la sistemul bursei.


In urmatoarele trei luni, BCR Securities nu va mai putea presta servicii de investitii financiare care depasesc suma de 125.000 euro, in vederea incadrarii in limitele fondurilor proprii necesare activitatii desfasurate.

Astfel, BCR Securities nu va mai putea face plasamente in baza unui angajament ferm si nu va mai putea realiza tranzactii in nume propriu. In acealasi timp, SSIF-ul nu va mai putea acorda imprumuta clientii pentru a cumpara instrumente financiare.

In schimb, restul activitatilor si serviciilor, precum preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii, nu vor fi restrictionate.

In topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucuresti al lunii august, BCR Securities figureaza pe locul 30, avand tranzactii intermediate de 11 milioane lei. BCR Securities este casa de brokeraj a grupului BCR, rezultata din fuziunea a doua societati unde BCR era actionar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri