La Bursa din Sibiu luna septembrie a fost caracterizata de mai multe schimbari de directie in ceea ce priveste cotatiile derivatelor pe actiuni. Cea de-a noua luna a anului s-a remarcat printr-un nivel de rulaj destul de bun, fiind incheiate 227.382 contracte, se arata in comunicatul Sibex.
Derivatele pe actiunile SIF Oltenia (DESIF5) au atras cel mai ridicat rulaj in septembrie, de 208.919 contracte, fiind urmate de pereche valutara EUR/RON cu 9.168 contracte si de cele 2.066 de contracte futures cu activ suport titlurile SIF Moldova (DESIF2).

“Evolutia cotatiilor futures ale monedei unice europene in raport cu leul a fost una favorabila speculatorilor intra-day care au exploatat fluctuatiile zilnice ale cursului de schimb”, a declarat un broker, citat in comunicatul bursei.

Interesul investitorilor s-a mai remarcat si pe derivatele Petrom (SNP), pe care au incheiat 643 contracte, dar si pe contractele futures ale titlurilor Bancii Transilvania (DETLV) si ale actiunilor BRD Groupe Societe Generale (DEBRD), fiind rulate 500, respectiv 253 contracte.

Ultima sedinta a lunii s-au incheiat 9.650 contracte in 1.440 tranzactii ce au atras o lichiditate de 13,3 milioane lei (3,18 milioane euro) pe o piata in scadere.

Pe simbolul DESIF5, investitori au incheiat aproape 9.000 de contracte. Pentru scadenta decembrie, derivatele au evoluat pe un culoar de pret cuprins intre 1,264 lei si 1,315 lei, pentru a inchide la 1,267 lei/actiune, in scadere cu 2,3 bani.

Pentru martie 2010, DESIF5 a fost cotata la 1,325 lei, pret cu 2,51 bani mai mic.

Derivatele EURO/RON au facut obiectul a 347 contracte. Pentru decembrie, tranzactiile au fost incheiate la valori intre 4,3001 lei si 4,328 lei, pana la inchiderea de 4,32 lei, in crestere cu 1,9 bani.

Pe segmentului bancar, DETLV au fost preferate pentru 135 contracte, incheiate pe scadenta decembrie, cotatia de inchidere de 1,56 lei indicand o scadere de 2,99 bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri