Mircea Ursache, membru PSD, a fost eliberat din functia de sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), alaturi de alti membri din conducerea autoritatii, dupa o serie de hotarari ale premierului Emil Boc.

Schimbarile la conducerea autoritatiii au venit in contextul in care coalitia s-a destramat, dupa ce toti ministrii PSD si-au depus demisiile, ca reactie la decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne.

In schimb, Ursache a mentionat ca nu se pune problema unei renuntari la functia din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, deoarece are un mandat de patru ani, aprobat de actionari cu 99,99% din voturi.

"La Fondul Proprietatea nu este posibila niciun fel de imixtiune a politicului, deoarece este o societate comerciala, iar deciziile se iau in AGA. Nu vad in acest moment niciun elemen care sa impiedice functionarea Fondului", a explicat Ursache.

El a asigurat actionarii ca renegocierea contractului de administrare cu Franklin Templeton este un lucru bun si a explicat ca va fi nevoie de o noua adunare generala extraordinara, dupa ce Guvernul va aviza contractul renegociat.

Viitorul Fondului Proprietatea in era Franklin Templeton