Dupa OMV, si actiunile Deutsche Borse sunt decontate de Depozitarul Central

Actiunile Deutsche Borse, ale Bursei de Valori din Frankfurt, au fost inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear, dupa ce la mijlocul lunii trecute Depozitarul Central a realizat o operatiune similara cu titlurile OMV, se arata intr-un comunicat al institutiei.
La baza acestei operatiuni a stat solicitarea intermediarilor, in vederea desfasurarii de operatiuni de decontare transfrontaliera, in afara sistemelor de tranzactionare (OTC – over-the-counter).

“La numai cateva saptamani de la inregistrarea, in premiera, in sistemul RoClear, a unor instrumente financiare emise de o companie straina listata pe o piata reglementata din Europa, dar care nu este prezenta si pe piata de la Bucuresti, Depozitarul Central a fost solicitat din nou pentru o actiune similara. Este vorba de o companie straina foarte importanta – Deutsche Borse AG -, ale carei actiuni sunt listate la propria cota”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al institutiei.

Prima tranzactie cu titlurile OMV decontata de catre Depozitar a fost realizata de catre casa de brokeraj Estinvest.

Inregistrarea in sistemul administrat de catre Depozitarul Central al titlurilor Deutsche Borse a fost posibila datorita legaturilor transfrontaliere realizate cu un numar de 16 tari, printre care si Germania.

Cititi si Sefa Depozitarului Central: Daca brokerii o vor cere, vom deconta tranzactii si cu alte actiuni straine


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri