Guvernul a mandatat Electrica sa vanda grupului CEZ actiunile detinute la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, reprezentand 18,9% din intregul capital social al acestor societati, la pretul de 145.359.639 euro, corespunzator unui pret de cumparare de 10,70 euro pentru o Actiune Aferenta Optiunii.

Electrica va incheia cu grupul CEZ un contract care are ca obiect transferul unui numar de 13.585.013 actiuni detinute la CEZ Distributie si a 13.585.013 actiuni detinute la CEZ Vanzare, reprezentand 18,9937837% al acestor societati, se arata in Hotararea de Guvern pentru aprobarea finalizarii privatizarii Societatii Comerciale CEZ Distributie -S.A. si a Societatii Comerciale CEZ Vanzare - S.A., ca urmare a mecanismului de exercitare a optiunii de cumparare a actiunilor de catre CEZ, a.s., publicata in Monitorul Oficial.

"Pentru evitarea oricarui dubiu, Partile declara si garanteaza ca Pretul de Cumparare determinat conform subclauzei 3.2. cuprinde si dividendele ce s-ar fi cuvenit Electrica in situatia repartizarii sub forma de dividende a profitului aferent exercitiilor financiare pana la 31 decembrie 2008", se arata in documentul citat de NewsIn.

Banii urmeaza sa fie achitati intr-un cont escrow, prin Citibank Romania.

Fondul Proprietatea a comunicat, la sfarsitul lunii septembrie, ca si-a vandut participatiile detinute la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, pentru care a incasat in total 229,59 milioane euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro. Tranzactia a fost initiata de Grupul CEZ, in baza optiunii de cumparare de care beneficia conform contractului de privatizare al fostei Electrica Oltenia. Negocierile au durat mai bine de doua luni, timp in care oferta initiala a CEZ a fost imbunatatita cu circa 19% fata de cea initiala. Contractul a fost semnat miercuri, 23 septembrie 2009.

Fondul Proprietatea detinea 30% din actiunile CEZ Distributie SA, 30% din CEZ Vanzare SA si 12% din CEZ Servicii SA, pentru care CEZ a exercitat optiunea de cumparare.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME