Vimetco va redeschide activitatea producatorului de alumina Alum Tulcea (BBGA), dupa implementarea unui program de modernizare si retehnologizare, inceput in februarie 2007, potrivit unui comunicat al institutiei.

Totodata, compania a angajat 470 de persoane, numarul total de salariati urcand la 600.

“Alum va livra necesarul de materie prima catre Alro Slatina, oferind siguranta în alimentarea cu alumina si, astfel, sustinand productia continua de aluminiu a combinatului”, a declarat Frank Mueller, CEO Vimetco.

Vimetco, actionarul majoritar al Alro Slatina (ALR), a inlocuit o parte din echipamentele existente pentru eficientizarea productiei si pentru conformare cu normele europene pentru protectia mediului. Dupa aplicarea programului de retehnologizare, fluxul tehnologic a fost optimizat, rezultand costuri competitive de productie.

Alum Tulcea este companie detinuta de Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est. Alum are o capacitate de rafinare a aluminei de 600.000 tone pe an.

Producatorul de alumina are un capital social de 469,4 milioane lei, impartit in 78,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 5,95 lei.

Valoarea de piata a companiei este de 307,7 milioane lei (71,9 milioane euro) conform ultimei cotatii de 3,9 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 30 septembrie.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si