Certificatele pe indice (Index Certificates) intra in categoria produselor structurate, avand ca activ suport un indice bursier a carui unitate de marime sta la baza valorii respectivelor certificate.

“Investitorii au, astfel, posibilitatea de a-si diversifica portofoliile, iar noi avem satisfactia de a mai da o mana de ajutor la impulsionarea activitatii pe piata de capital din Romania”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Primul tip de certificat are ca activ suport indicele ROTX. Acesta este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free-float, care reflecta evolutia celor mai lichide actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, fiind calculat si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena (Wiener Börse AG).

Al doilea tip de certificat are ca activ suport indicele CROX. Acesta este un indice de pret ponderat cu capitalizarea celor mai tranzactionate actiuni listate la Bursa de Valori din Zagreb - Croatia, fiind calculat si diseminat in timp real tot de catre Bursa de Valori din Viena.