Fairwind a solicitat decontarea certificatelor Volksbank pe indicii ROTX si CROX

Fairwind Securities a fost casa de brokeraj care a solicitat inregistrarea certificatelor Volksbank pe indicii ROTX si CROX in sistemul Depozitarul Central, investitorii avand posibilitatea de a tranzactiona aceste instrumente financiare la costuri mai reduse.
“Clasificarea certificatelor pe indici ca instrumente financiare este o premiera in Romania si a pornit de la interesul exprimat de clientii nostri fata de astfel de instrumente. Oferim in prezent tranzactii pe 100 de piete internationale si suntem intr-un proces continuu de cautare si promovare de noi oportunitati de investitii pentru clientii nostri”, a declarat Corina Palanciuc, director general adjunct Fairwind Securities.

Inregistrarea instrumentelor in sistemul RoClear permite clientilor sa faca plata pentru certificate in tara, primirea extrasului de valori mobiliare si toate informatiile necesare despre titluri de la Depozitarul Central.

Certificatele pe indici (Index Certificates) intra in categoria produselor structurate, avand ca activ suport un indice bursier a carui unitate de marime sta la baza valorii respectivelor certificate.

Activul de baza pentru certificatul ROTXEUR este indicele ROTX. Acesta este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free-float, care reflecta evolutia celor mai lichide actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, fiind calculat si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena.

Certificatul CROXEUR are ca activ suport indicele CROX. Acesta este un indice de pret ponderat cu capitalizarea celor mai tranzactionate actiuni listate la Bursa de Valori din Zagreb - Croatia, fiind calculat si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena.

Certificatul ROTXEUR este tranzacţionat pe bursa din Stuttgart, iar certificatul CROXEUR este tranzactionat atat pe bursa din Stuttgart, cat si pe cea din Viena.

Cititi si Cine conduce firma de brokeraj a lui Patriciu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri