Actionarii Dornafarm Suceava (DOFA) au aprobat dublarea capitalului social al companiei prin aport de numerar in valoare de 6,4 milioane lei, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

Numarul de actiuni se va majora de la 12,28 milioane la 24,57 milioane actiuni, iar capitalul social va ajunge la 12,28 milioane lei.

Noile actiuni ce urmeaza a fi emise vor avea o valoarea nominala si un pret de 0,5 lei, cu 40% mai ridicat decat ultima cotatia din piata a tilurilor de 0,3 lei.

Pentru subscriere se va respecta dreptul de preemptiune al actionarilor, iar actiunile care nu vor fi achizitionate in urma perioadei de exercitare a dreptului de preferinta vor fi anulate.

Actionarii Dornafarm au aprobat, in aprilie, fuziunea cu distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH), insa negocierilor sunt amanate pana in 2010.

In prezent, Dornafarm are un capital social de 6,14 milioane lei, impartit in 12,28 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Asimed Bucuresti, cu o detinere de 25,27%, Constantin Rabanca, cu o participatie de 18,61%, iar Hedera Farm are 13,88% din capitalul social.

Capitalizarea companiei este de 3,68 milioane lei (0,86 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,3 lei/actiune.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si