Derivatele pe actiuni de pe Bursa din Sibiu s-au apreciat puternic fapt ce a amplificat miscarile speculative si a generat cresterea volumelor de transfer. Astfel, investitorii au incheiat 10.723 contracte ce au atras 13,5 milioane lei (3,2 milioane euro).
“Cotatiile derivatelor au urmat tendinta de apreciere existenta in pietele europene, cresterile fiind consistente, spre bucuria celor cu pozitii de cumparare. De remarcat este faptul ca aceasta evolutie pozitiva a survenit intr-un moment destul de delicat, de criza politica, situatie care indica o maturizare a pietei si a investitorilor care s-au delimitat, cel putin momentan, de influenta negativa a instabilitatii politice”, a declarat un broker, citat in comunicatul Sibex.

Derivatele futures pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5) au atras un numar de 10.193 de contracte, ceea ce reprezinta 95% din rulajul total.

Cotatia unei actiuni SIF5 este stabilita sa ajunga la 1,245 lei in decembrie, in crestere cu 6,98 bani, dupa ce derivatele au evoluat intre un minim de 1,1871 lei si un maxim de 1,2512 lei.

Cresterea de 6,98 bani a adus un randament de circa 40 % detinatorilor de pozitii long.

Pentru DESIF 5 martie 2010 s-a consemnat o crestere de 7,49 bani pana la pretul de 1,213 lei, numarul contractelor realizate fiind de peste 1.900, participantii fiind din ce in ce mai dispusi sa-si mute strategiile pe acest termen.

O crestere de 5,5 bani a fost consemnata si pe scadenta iunie 2010 la cotatia de la 1,32 lei, in timp ce pentru toamna anului viitor pretul DESIF5 s-a apreciat cu 5,02 bani la 1,37 lei.

In sectorul bancar s-au inregistrat tranzactii pe simbolurile derivatelor pe titlurile Bancii Transilvania (DETLV) si ale BRD SocGen (DEBRD).

Pentru decembrie, DETLV au atras 64 contracte, iar o actiune a fost cotata la 1,69 lei, dupa o crestere de 12 bani, in timp ce DEBRD a fost cotata pentru acelasi termen la 12,65 lei/actiune, in urcare cu 45 bani.

Pe segmentul derivatelor petroliere, contractele futures cu activ suport actiunile Petrom (DESNP) s-au apreciat cu 1,23 bani pentru scadenta decembrie la 0,0,272 lei/titlu.

In zona derivatelor valutare dupa cresterile din ziua anterioara, cotatiile futures ale monedei unice au evoluat in opozitie cu directia cursului oficial.

Astfel, pentru toate cele patru scadente tranzactionate euro a suferit corectii. Pentru decembrie, euro a fost estimat la 4,3706 lei, in scadere cu 0,94 bani. Numarul total al contractelor pe simbolul EUR/RON a fost de 179.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri