Salink Limited, actionar minoritar al producatorului de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO), propune actionarilor alegerea unor noi administratori pentru societate, majorarea capitalului si incheierea unui contract de audit, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Majorarea capitalului social al societatii, miscare anuntata de Salink ca modalitate de salvare a companiei de la executarea silita, a fost respinsa de catre actionarul majoritar al creditorului Amonil, Chemgas Holding.

Majorarea se va realiza cu suma de 58,73 milioane lei prin emisiunea a 587,3 milioane actiuni noi cu un pret egal cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Astfel, capitalul social se va majora pana la 170 milioane lei.

Majorarea se va realiza in doua etape. In prima etapa se va aplica dreptul de preferinta al actionarilor societatii existenti la data de referinta de a subscrie un numar de titluri proportional cu cota lor de participare la capitalul social, in vederea conservarii procentului detinut.

In cea de-a doua etapa actiunilor vor fi oferite catre public, putand subscrie orice investitor, inclusiv actionarii existenti.

De asemenea, Salink, care detine 13,54% din Amonil, doreste schimbarea administratorilor prin votul cumulativ.

Totodata, actionarul seminificativ al Amonil propune spre discutare si aprobare incheierea unui contract de audit cu Cons Audit Inter care sa vizeze efectuarea unei analize privind contractele incheiate de catre Amonil cu Interagro, Intergaz, Zalois Limited, Jovline Limited, precum si cu orice alte persoane implicate cu acestea din 1 iulie 2007 pana in prezent.

Actionarii producatorului de ingrasaminte vor mai avea de aprobat lichidarea Energochim, dizvolvata conform unei sentinte comerciale a Tribunalului Ialomita, prin vanzarea activelor sale.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai afla si propunerea de participare a Amonil la infiintarea unei societati comerciale care sa aiba ca obiect de activitate productia de energie electrica si termina in cogenerare cu un aport in numerar de maxim 20.000 lei.

La inceputul lunii, Chemgas Holding, creditorul Amonil, a achizitionat active ale societatii in valoare de 57,13 milioane lei in urma licitatiei pentru executare silita. La scurt timp, producatorul de ingrasaminte a propus Chemgas sa inchirieze bunurile pierdute in urma licitatiei din 6 octombrie.

Chemgas si-a dat acordul de principiu referitor la incheierea contractului de inchiriere, insa raspunsul final va fi transmis dupa analizarea clauzelor contractului de inchiriere si definitivarea procedurii de executare silita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si