Aviva plc, a cincea companie de asigurari din lume, se listeaza astazi pe Bursa din New York sub simbolul “AV”, potrivit unui comunicat al grupului.

“Listarea la Bursa de Valori din New York este un pas extrem de important in istoria companiei noastre. Piata din Statele Unite este cea mai mare piata de economii din lume si, pe termen lung, reprezinta o oportunitate de dezvoltare semnificativa. Listarea la NYSE a venit de la sine, daca ne gandim ca peste 20% din actionarii nostri sunt din Statele Unite si ne asteptam ca numarul acestora sa creasca in perioada imediat urmatoare”, a declarat Andrew Moss, directorul general al Aviva plc.

Listarea la Bursa va avea un efect pozitiv asupra brand-ului Aviva in Statele Unite si o va ajuta sa isi creasca vanzarile de asigurari de viata, se arata in comunicat.

Aviva Investors, grup global detinut de catre Aviva plc., administreaza active in valoare de 262 miliarde euro la un an de la integrarea celor opt companii existente in toata lumea intr-o entitate unitara.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Trump arunca bursele in aer dupa ultima serie de postari pe Twitter