Omul de afaceri Stefan Vuza vrea sa delisteze inca o companie de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Sinterom Cluj (SIRM), propunerea fiind inaintata spre aprobare intr-o adunare generala a actionarilor de la inceputul lunii decembrie, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq.

Totodata, AGA din 4 decembrie va lua o decizie si in privinta prelungiri unor linii de credit de 4,9 milioane lei, cea mai mare facilitate de credit fiind acordata de BCR Cluj si are o valoare de 4 milioane lei, informeaza NewsIn.

De asemenea, Vuza va delista de la Bursa si firma Uzuc Ploiesti (UZC), pe care o controleaza, dupa ce propunerea a fost aprobata recent in adunarea generala a actionarilor.

Stinterom are ca domeniu de activitate fabricarea produselor metalice si metalurgia pulberilor. Compania are un capital social de 12,1 milioane lei, divizat in 4,84 milioane titluri, cu valoarea nominala de 2,50 lei.

Actionarul majoritar al Sinterom este Contactoare Buzau (CONQ), firma controlata de Serviciile Comerciale Romane, companie detinuta de Stefan Vuza. Din actionariat, face parte si SIF Oltenia (SIF5), cu o participatie de 31,03%.

Valoarea de piata a Sinterom este de 13,07 milioane lei (3,05 milioane euro), potrivit ultimului pret de 2,70 lei, inregistrat in sedinta din 15 septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dupa 6 luni de crestere, brokerii cred ca bursa va pierde din viteza