Actionarii constructorului de camioane Roman Brasov (ROVA) au aprobat majorarea capitalului social cu 6,2 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 301,4 milioane lei, in scopul finantarii activitatii, potrivit unei masuri prevazute in programul de restructurare incheiat cu AVAS.
Astfel, pentru majorarea capitalului vor fi emise 2,49 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Roman Brasov a obtinut un profit net de 442.600 lei (104.700 euro) in prima jumatate a acestui an, de aproape doua ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, de 861.750 lei.

Afacerile companiei s-au comprimat de cinci ori in primul semestru din acest an, la 18,1 milioane lei (4,28 milioane euro), de la 93,5 milioane lei in aceeasi perioada din 2008.

Roman Brasov are in prezent un capital social de 295,16 milioane lei, divizat in 118 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al societatii este Pro Roman Brasov SA, controlata de omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie. Pro Roman Brasov detine 91,49% din capitalul Roman Brasov.

Valoarea de piata a societatii este de 105,1 milioane lei (24,5 milioane euro), conform cotatiei de 0,89 lei, inregistrata in sedinta din 14 octombrie a Bursei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiune XMBS, sub simbolul ROVA.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri