CNVM a respins raportul de evaluare pentru ofertele de preluare

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins raportul de evaluare in cazul ofertelor de preluare de la companiile din grupul Rompetrol, ca urmare a activitatii necorespunzatoare a evaluatorului in cazul unui alt emitent din piata, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul CNVM.

"Oricum in cazul activitatii de evaluare in cazul Rompetrol firma de evaluare nu luase in calcul o metoda de evaluare", au mai spus sursele.

Totodata, preturile pe care grupul Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz, urma sa le ofere actionarilor minoritari de la RRC si PTR nu sunt cunoscute, intrucat plicurile cu documentatia nu au fost deschise, fiind retrimise companiei mama.

Cele doua actiuni vor ramane suspendate pana la finalizarea sedintei de tranzactionare, potrivit comunicatelor cu deciziilor CNVM remis Bursei de Valori Bucuresti.

Astazi este urmeaza sa fie anuntat pretul din ofertele de preluare ce urmeaza a fi lansata de catre KazMunaiGaz la cele doua companii.

La ora suspendarii, titlurile RRC urcau cu 1,71% la pretul de 0,0655 lei, in timp ce actiunile PTR se apreciau cu 3,04% pana la 0,4750 lei.