Raiffeisen Asset Management va lansa fondul deschis Raiffeisen Euro Plus, singurul din industria romaneasca cu investitii exclusiv in instrumente purtatoare de dobanda, denominat in euro, potrivit unui comunicat remis de RAM.
CNVM a autorizat prospectul de emisiune al fondului, iar subscrierile vor incepe din noiembrie.

Fondul va efectua plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, cu preponderenta titluri de stat, obligatiuni municipale, corporatiste si depozite bancare denominate in moneda europeana.

Potrivit prospectului de emisiune, fondul va mai plasa active in instrumente financiare detivate si in fonduri de investitii, dar nu in actiuni.

Valoarea initiala si investitia minima este egala cu pretul unitatii de fond de 100 euro. Fondul va permite subscrieri si rascumparari continue, fara comisioane de subscriere sau rascumparare, se arata in comunicatul Raiffeisen Asset Management.

Comisionul de administrare este de maxim 1% pe an, aplicat la media lunara a valorii activelor totale ale fondului, potrivit prospectului.

“Prin lansarea fondului Raiffeisen EURO Plus venim in intampinarea solicitarilor clientilor nostri care au o preferinta pentru economisirea in valuta si extindem gama de produse denominate in euro a Grupului Raiffeisen in Romania. Astazi, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar sunt plasamente in valuta, iar perioada actuala caracterizata prin incertitudine a crescut apetitul pentru moneda unica europeana. Un astfel de instrument este cu atat mai important, cu cat pe un orizont de timp mediu Romania se va pregati pentru adoptarea monedei unice europene”, a declarat Madalina Teodorescu, directorul executiv al ariei vanzari retail si distributie a Raiffeisen Bank.

Durata minima recomandata de investitie este 6-12 luni, iar fondul va fi distribuit prin reteaua Raiffeisen Bank. Depozitarul fondului va fi Raiffeisen Bank, iar auditul va fi asigurat de KPMG.

“Universul investitional al instrumentelor purtatoare de dobanda in valuta se va extinde in viitor prin noi emisiuni de titluri de stat, dar care sunt de cele mai multe ori inaccesibile investitorilor prin valoarea nominala mare a unui titlu”, afirma declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

De exemplu, ultima emisiune de titluri de stat lansata de Ministerul Finantelor in valuta in luna august 2009 plateste un cupon de 5,25% anual, dar valoarea unui titlu este de 1 miliona euro. De asemenea, spre deosebire de dobanzile la lei, cele la euro sunt la minime istorice pe piata internationala si vor creste pe masura ce se contureaza tot mai clar ca economia europeana iese din recesiune.

“Vom exploata aceste oportunitati in favoarea clientilor nostri, astfel incat exista premisele ca noul fond sa se bucure de acelasi interes ridicat ca si fondul Raiffeisen Monetar”, continua Mihail Ion.

Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania prezenta pe toate segmentele pietei administrarii investitiilor: fonduri deschise, inchise, portofolii individuale si fonduri de pensii facultative.

SAI Raiffeisen Asset Management S.A. este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa total active, cu o cota de piata de peste 23% la finalul lunii septembrie si avand in prezent active in administrare de 692 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri