Bursele americane au deschis sedinta de vineri fara o tendinta clara, aprecierea titlurilor din sectorul tehnologic, generata de rezultatele peste asteptari afisate de Microsoft si Amazon, fiind contrabalansata partial de deprecierile actiunilor din sectorul energetic,afectate de ieftinirea petrolui.
Dupa primele minute ale sedintei, indicele Dow Jones scadea cu 0,05%, la 10.076,62 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, castiga 0,86%, la 2.183,91 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 avansa cu 0,09%, la 1.093,87 puncte, dupa cum arata NewsIn.

Amazon.com, cea mai mare companie de comert online din lume, a afisat joi un profit trimestrial peste asteptari si a anuntat ca vanzarile de la sfarsitul anului ar putea depasi, de asemenea, estimarile.

Astfel, profitul net a atins in al treilea trimestru 199 milioane dolari, sau 45 centi/actiune, mai mare decat cel de 118 milioane dolari, sau 27 centi/actiune, obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau, in medie, un profit net de 33 centi/actiune.

American Express a afisat un profit trimestrial in scadere, insa peste estimarile analistilor, ca urmare a reducerilor de costuri, scaderii reduse a cheltuielilor de consum si diminuarii pierderilor din credite.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a afisat o scadere mai redusa decat se estima a profitului net din primul trimestru fiscal, dupa ce a redus costurile pentru a compensa scaderea vanzarilor. Astfel, profitul net al Microsoft a scazut in primul trimestru la 3,57 miliarde dolari, sau 40 centi/actiune, depasind totusi media estimarilor, de 32 centi/actiune.

In Europa, indicii principalelor burse erau pe verde in jurul orei 16:40, ora Romaniei. Astfel, FTSE 100, al pietei londoneze, castiga 1,691%, indicele DAX, de la Frankfurt, avansa cu 1,18%, iar CAC 40, iar al bursei din Paris, crestea cu 1,22%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri