Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat pentru doua saptamani autorizatia de functionare a casei de brokeraj Trend Bacau, din cauza unor nereguli gasite in urma unui control din luna iulie, se arata intr-o ordonanta a arbitrului pietei de capital.

Trend Bacau are obligatia de a transmite Comisiei, in termen de 5 zile lucratoare, toate documentele si explicatiile solicitate ca urmare a controlului tematic efectuat la societate in perioada 13-16 iulie.

In caz contrar, CNVM va intreprinde masurile care se impun pe baza constatarilor echipei de control mentionate in raport si a documentelor si informatiilor existente la Comisie.

De la inceputul anului, casa de brokeraj vrea sa isi vanda participatia detinuta in cadrul Bursei de la Bucuresti, in iulie reusind sa obtina 1,25 milioane lei pentru un pachet de 50.000 de titluri BVB.

In septembrie, Trend Bacau a mai scos la vanzare 30.000 de actiuni BVB pentru pretul de 30 lei/titlu.

Societatea de brokeraj este printre cele mai mici SSIF-uri din piata, realizand de la inceputul anului tranzactii in valoare de 9,15 milioane lei pe Bursa de Valori.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si