Dupa afisarea unui profit in scadere cu 10% in al treilea trimestru, pe o cifra de afaceri usor mai ridicata, Aerostar (ARS) primeste recomandarea “Hold” de la analistii Target Capital, la un pret tinta de 0,754 lei pe actiune.
Din luna iulie, titlurile ARS au fluctuat in intervalul 0,505-0,66, la cota Bursei. Pe 20 octombrie, cotatia a atins nivelul maxim de 0,66 lei.

“Aceasta evolutie a fost sustinuta de climatul bursier international predominant favorabil, in contextul amplificarii semnalelor de iesire din recesiune a economiilor tarilor dezvoltate si a rezultatelor raportate de companii (in cea mai mare parte peste estimarile analistilor)”, explica Andrei Radulescu, analist Target Capital si autorul raportului de analiza.

Capitalizarea ARS a crescut in aceasta perioada cu 18%.

Producatorul de piese pentru avioane Aerostar Bacau (ARS) a raportat un profit de 4,01 milioane lei (0,95 milioane euro), in cel de-al treilea trimestru, in scadere cu 10% fata de rezultatul financiar din perioada similara a anului trecut.

Radulescu spune ca apreciaza evolutia rezultatelor companiei la 9 luni, fiind peste estimari, dar mai sunt cateva aspecte ce au contat in recomandarea facuta.

Astfel, sectorul aeronautic international traverseaza o perioada dificila, caracterizata prin: asteptari de pierderi semnificative pentru companiile aeriene in 2009; declinul cererii de transport aerian, mai sever pe componenta marfuri; contractia pietei mondiale a serviciilor de mentenanta si reparatii.

“In al doilea rand, recent am asistat la cresterea preocuparii investitorilor cu privire la sustenabilitatea rally-ul bursier international din ultimele luni: se mentin incertitudini cu privire la evolutia economiei mondiale in trimestrele urmatoare (dupa iesirea din recesiune consemnata in T2); in ultima perioada au revenit temerile cu privire la piata imobiliara americana, precum si la sistemul financiar-bancar international”, explica Radulescu.

Mai mult, se adauga preocuparea investitorilor cu privire la sustenabilitatea finantelor publice, precum si referitor la reusita planurilor bancilor centrale de iesire din politicile de quantitative easing. In plus, pe plan intern, am asistat recent la amplificarea riscului politic, cu impact nefavorabil pentru climatul investitional, data fiind amplificarea incertitudinilor cu privire la politica bugetara a statului, precum si la respectarea acordurilor cu institutiile financiare internationale.

“In acest context, revizuim in scadere pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru titlurile ARS, la 0,754 lei. Pretul tinta a fost stabilit prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCF, am incorporat rezultatele la 9 luni si am revizuit in crestere ritmul de evolutie a cifrei de afaceri si marja EBIT in 2009 (la 10%, respectiv 5%). Totodata, am revizuit in sus costul capitalului, prin prisma cresterii riscului (am majorat prima de risc la 14% in 2009 si 12% in 2010 si factorul ß de la 0,9 la 1). Data fiind evolutia recenta a titlurilor ARS la BVB, modificam recomandarea din cumparare in mentinere”, explica Radulescu.

Profitul Aerostar a urcat cu aproape 50% in S1

Citeste si Top 10 actiuni de cumparat la Bursa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri