Casa de brokeraj care va fi aleasa sa se va ocupa de operatiunea de listare nu trebuie sa fie actionar la Sibex, sa nu fie reprezentant in consiliul de administratie al unui operator de piata, casa de compensare sau depozitar central. Totodata, bursa sibiana va tine cont de pretul cerut de intermediar si de notorietatea acestuia, scrie NewsIn.

Pe langa listarea pe propria piata, care urmeaza sa fie lansata la inceputul anului viitor, Bursa din Sibiu va splita valoarea nominala a actiunilor Sibex, de la 10 lei la 1 leu, in timp ce capitalul social al companiei va ramane acelasi.

Noua piata administrata de bursa sibiana va fi deschisa prin lansarea unui nou sistem de tranzactionare, care va permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni si titluri de stat, energie, precum si cu certificate de emisie de CO2. Totodata, Bursa din Sibiu va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (Sibex) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania. Contracte futures si cu optiuni, ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb si aur, sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Grupul Sibex obtine un profit brut de 0,97 mil euro la noua luni

Lansarea noii platforme Sibex a fost amanata pentru anul viitor