Dornafarm intra in insolventa, la cererea Farmexim

Conducerea comerciantului de produse farmaceutice Dornafarm Suceava (DOFA) a hotarat deschiderea procedurii de insolventa, la cererea creditorului Farmexim Bucuresti, care nu a acceptat reesalonarea si compensarea datoriei.
La jumatatea lunii trecute, actionarii Dornafarm Suceava au aprobat majorarea capitalul social al companiei cu 6,14 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 12,29 milioane lei (circa 2,87 milioane euro). Pentru majorarea capitalului social ar urma sa fie emise 12,29 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei, la un pret de emisiune de 0,50 lei. Astfel, actionarii inregistrati la data de 28 octombrie vor putea subscrie o actiune nou emisa, pentru fiecare actiune deja detinuta.

In prezent, Dornafarm are un capital social de 6,14 milioane lei, divizat in 12,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarii principali ai companiei sunt Rabanca Ovidiu, care detine 32,49%, impreuna cu Hedera Farm SRL, in timp ce Asimed Bucuresti controleaza 25,27% din totalul actiunilor.

Dornafarm Suceava are o valoare de piata de 3,2 milioane lei (743.900 euro), potrivit cotatiei de 0,26 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de marti. Actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul DOFA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri