Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat ca retragerea actionarilor din cadrul Automobile Craiova (AUCS) va putea fi realizata de catre Ford Motor Company doar dupa ce va obtine o confirmare de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca operatiunea nu incalca prevederile legii privatizarii, potrivit unei ordonante a Comisiei.

“In vederea aprobarii anuntului cu privire la retragerea actionarilor Automobile Craiova, ofertantul Ford Motor Company va transmite la CNVM confirmarea expresa a AVAS cu privire la faptul ca initierea, in acest moment a procedurii, nu sunt incalcate prevederile Legii 36/2008, privind unele masuri pentru privatizarea Automobile Craiova”, potrivit deciziei CNVM.

Ford si-a majorat participatia la Automobile Craiova (AUCS) pana la 97%, in urma ofertei publice de preluare, din luna august, in care a reusit sa cumpere doar 0,33% din capitalul constructorului de automobile. Oferta viza retragerea actionarilor minoritari si delistarea companiei de pe piata Rasdaq.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.

Valoarea de piata a constructorului este de 305 milioane lei (70,9 milioane euro), conform ultimei cotatii de 16,1 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si